Csakhogy eljött a karácsony. Szerintem már mindenki nagyon várta, hogy végre egy rövid időre ne kelljen a gondokkal törődnie. Végre egy kicsit szusszanhat és a szeretetre, a családra és az ajándékozásra koncentrálhat.

Ez az év tartogatott kihívást mindenkinek. Gyakorta fogyott el a türelmünk és bántottuk meg azt, akit nem kellett volna, csak azért, mert úgy éreztük, hogy nem felelünk meg és kicsúszik a talaj a lábunk alól.

A Karácsony az odafigyelésről, a törődésről és a szeretetről szól. Ennek alkalmából hoztam nektek egy különleges és idevágó idézetet.

Mitől válik valaki naggyá?

Attól, hogy magasra nő? Biztos, hogy a magasság nem meghatározó.

Attól, hogy sok pénze van? Ez sem igaz.

Attól, hogy híres? Ezt is meg lehet cáfolni.

Ron Hubbard így ír erről:

„Mi a nagyság?

Az ember számára az a legnehezebb feladat, hogy továbbra is szeresse embertársait mindazon okok ellenére, amelyek miatt nem kellene.

A józanság és a nagyság igazi jele pedig az, ha továbbra is így tesz.

Azok számára, akik ezt el tudják érni, bőven van remény.

Azok számára, akik erre képtelenek, csak bánat van, gyűlölet és kétségbeesés. És nem ezekből áll a nagyság – vagy az épelméjűség, vagy a boldogság.

Az egyik legfőbb csapda az, ha megadjuk magunkat a gyűlölet csábításának……

…Az igazi lecke az, hogy megtanuljunk szeretni.

Annak a sértetlenül szeretné leélni az életét, ezt meg kell tanulnia: soha ne használja fel gyűlölet alapjául azt, amit ön ellen tettek. Soha ne vágyakozzon megtorlásra.

Igazi erő kell ahhoz, hogy szeressük az Embert. És hogy szeressük őt minden ez ellen irányúló kihívás ellenére, minden provokáció és mindazon okok ellenére, amelyek miatt nem kellene őt szeretnünk.

A boldogság és az erő csakis a gyűlölet hiányában marad fenn. A gyűlölet maga a pusztulásba vezető út. A szeretet az út az erő felé. Szeretni mindenek ellenére: ez a nagyság titka. És nagyon is lehetséges. hogy ez az univerzum legnagyobb titka.”

Boldog, Szeretetteljes, Békés Karácsonyt!

Loksa Ágnes

© 2020. Loksa Ágnes E.V. Minden jog fenntartva. L.Ron Hubbard munkái alapján. Hálás köszönet illeti az L. Ron Hubbard Libraryt, amiért engedélyezte bizonyos részletek felhasználását L. Ron Hubbard szerzői joggal védett munkáiból. WISE I/A Eng.sz.:  #201222583/P