Egészen más az, amikor valahová bemész dolgozni, elvégzed a munkád és megkapod érte a fizetést. Neked meg kell Teremtened azt a helyet, ahová más bemehet dolgozni.

Cégvezetők, ügyvezetők, tulajdonosok legyetek büszkék magatokra!

Ismerd el az eredményeidet. Sok vezető az állandó napi problémák miatt nem látja, hogy valójában már mennyi mindent elért, csak azt látja, hogy ez is rossz, meg az is rossz még.

Ez kiégéshez vezethet. Főleg, ha még a fizetésből is magadat hagyod utoljára, mivel még “vissza kell forgatni a pénzt”.

Ilyenkor a vezető befásul, rutinból dolgozik. Ez meglátszik a munkatársakon és a cégen is. Az egész olyan lesz, mint a langyos víz. Nincsenek új kihívások, nincsenek célok. Nincs hajtóerő!

Ha ez huzamosabb ideig tart, akkor nem csak rossz kedélyállapot hanem betegség is lehet a vége.

Íme egy gyors trükk, ami azonnal segíthet:

Ülj le, vegyél elő egy papírt és írd össze, hogy mik valósultak meg 2019-ben. Milyen előrelépések, eredmények, árbevétel növekedés, létszám növekedés stb.

Koncentrálj most a jóra. Arra, hogy mi az, ami jó a cégedben. Ha semmi nem jut eszedbe 2019-ben, akkor menj korábbra.

Ha ez megvan, akkor írd le, hogy mik valósultak meg a családban:

Lakásújítás, költözés, új autó, nyaralás, gyerekek eredményei stb. Itt is érvényes, hogy, ha nem találsz érdemes dolgot 2019-ben, akkor menj korábbra.

Ezútán írd le a személyes eredményeidet. Ez bármi lehet. Egy versenyen elért díj, sikerült lefogynod, vagy végre elkezdtél futni, letetted az angol középfokú vizsgát stb. Itt is érvényes, hogy, ha nem találsz érdemes dolgot 2019-ben, akkor menj korábbra. Észre fogod venni, hogy ahogy elkezded írni, ráfogsz jönni, hogy mennyi minden történt 2019-ben is.

Ha már mindent leírtál, és elégedett vagy magaddal, jutalmazd meg magad valamivel az elért eredményekért. Ez bármi lehet,és egyáltalán nem kell nagy dolognak lenni a lényeg, hogy örülj neki.

Ezútán ismét vegyél elő egy papírt és írd le a terveidet 2020-ra hasonló bontásban: Egyéni tervek, családos (párkapcsolati, gyerekekre vonatkozó tervek) és végül a céges terveket.

Ha kész vagy, beszéld meg az érintettekkel, hogy ők még mivel egészítenék ki:

Párkapcsolatit a pároddal,

Gyerekekre vonatkozót a gyerekekkel,

Céges terveket a munkatársakkal. Ez nagyon jó lehet egy karácsonyi partin, vagy januárban ezzel indítani.

A papírt tedd el jól és év közben mindig tedd naprakésszé.

Sok sikert hozzá!

Kellemes karácsonyi készülődést!

Ági