Bizonyára láttad a Facebook posztomban a gyurmázott Ideális képet, amit az üzlettársammal készítettem az éttermünkre.

Ott megígértem, hogy ennek fontosságát és részleteit egy Hírlevélben fogom bemutatni.

Ez az a Hírlevél. Kezdjünk is hozzá.

Egy cégvezetőnek létfontosságú, hogy el tudja képzelni az Ideális helyzetet a cégével kapcsolatban, amit el szeretne érni. Ez általában minden vezetőnek megvan a fejében. Emiatt látják azt, hogy ha valami nem úgy megy, ahogy ők azt elképzelték.

Bizonyára te is tapasztaltad, hogy bemész és látod, hogy a munkatárs mellett föld darabok vannak, de nem szedné össze, vagy koszosan teszi vissza a szerszámait a polcra vagy vissza sem teszi, az értékesítő rágózik miközben beszél, a recepciós pedig a körmét reszeli és még hosszan sorolhatnám.

És itt felhívnám a figyelmet egy nagyon fontos pontjára az Ideális képnek, amit L Ron Hubbard így mutat be:

„EL KELL TUDNUNK KÉPZELNI EGY IDEÁLIS HELYZETET, HOGY ÉSZREVEGYÜNK EGY SZITUÁCIÓT.

 

Jó pár „ideális helyzet”, amit látsz, egyszerűen felszínes. Utógondolat.

Pár ember annyira ismeri a megfelelő helyzetet, hogy azonnal felismerik, ha valami eltérés történik, s ez jó dolog. De amikor az ilyen emberek értékelést tanítanak vagy korrigálnak, nem veszik észre, hogy mások nem biztos, hogy eléggé ismerik a megfelelő helyzetet ahhoz, hogy valami fogalmuk legyen arról, milyennek kellene lennie az ideális helyzetnek. Így tehát rossz cél jelenik meg. A tanító vagy a korrigáló személy állandóan a kiértékelésben adott szituáció helytelenségére irányítja a figyelmet ahelyett, hogy észrevenné: az ideális helyzettel van a baj.”

Szituáció jelentése: Eltérés az ideális helyzettől.

Tehát nem elég, hogy vezetőként neked a fejedben ott van az Ideális kép, ahogy a dolgoknak mennie kellene ezt át kell tudnod adni a munkatársaknak úgy, hogy az ő fejükben is ez a kép jelenjen meg. Amíg ők nem tudják elképzelni az Ideális képet, addig nem fognak törekedni annak a megvalósítására. Tudnod kell, hogy a munkatársak többsége minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy jól menjenek a dolgok és az ő Ideális képük szerint működjenek. Ez az Ideális kép gyakorta nem egyezik a vezető Ideális képével.

Vegyünk egy egyszerű példát: Illem helységek takarítása.

Neked, mint vezetőnek a fejedben megjelenik egy kép egy tiszta mosdóról, WC-ről, ahol minden kellék a rendelkezésre áll. Bemész és látod, hogy a WC papír nincs feltöltve, a mosdón rozsdafoltókat hagyott az illatosító flakon és a földön koszos papírdarabok vannak. Ez számodra nem egy Ideális kép.

 

Viszont lehet, hogy a munkatársak úgy gondolják, hogy ez sokkal jobb, mint ahogy kinézhetne és számukra ez teljesen rendezettnek számít. A vezető gyakran ilyenkor a hibákra hívja fel a figyelmet, amit ímmel-ámmal kijavítanak ugyan, de legközelebb megint így fog kinézni, mert nem értik, hogy ez miért nem jó.

 

Neked, mint vezetőnek a legfontosabb az, hogy lásd az Ideális Képet, amit szeretnél elérni. A legjobb, ha ezt le tudod rajzolni, de legalábbis leírni és megmutatni a munkatársaknak is, hogy ők is ugyanazt a célt lássák, mint te. Amíg az ő szemük előtt „egy számukra elfogadható cél” lebeg addig nem fogod tudni elérni náluk a változást. Muszáj, hogy egyetértésben legyetek a „jót” illetően. Azaz mi lenne az Ideális helyzet azon a területen? Ők, ha elmennének egy hasonló munkahelyre, irodába, mit szeretnének látni, milyen bánásmódot szeretnének, milyen terméket vagy szolgáltatást várnának el a pénzükért? Ezeket érdemes csiszolgatni! És, ha nem tudják elképzelni, hogy milyen lehet egy tökéletes kiszolgálás, mert még sosem volt részük ilyenben, akkor meg kell nekik mutatni.

 

A következő részben megnézzük, hogy az Ideális Képet, hogyan kell elképzelni és miért ad óriási löketet egy cég fejlődésének.

 

Ha tetszett kövess be a Facebook-on is!

 

Őszinte törődéssel,

 

Loksa Ágnes

 

 

© 2020. Loksa Ágnes E.V. Minden jog fenntartva. L.Ron Hubbard munkái alapján. Hálás köszönet illeti az L. Ron Hubbard Libraryt, amiért engedélyezte bizonyos részlet felhasználását L. Ron Hubbard szerzői joggal védett munkáiból. WISE I/A Eng.sz.: #201005574/P