“Az apa reggel hétkor felébred, magára kapja a ruháit, fogja az aktatáskát, és csak az ajtóból szól vissza:

—Már így is késében vagyok, nincs időm reggelizni!

A feleség és a két gyerek az ablakból integet neki. Amikor eltűnik az autójával, a kicsi megkérdezi:

—Nem kellett volna szólni neki, hogy ma vasárnap van?”

Te is jártál már így?

Akkor ideje szabadságra menned! Sok vezetőnek gondot okoz a nyaralás, mert nem tudja magára hagyni a céget, ugyanis minden rajta keresztül működik.

Ráadásul a munkatársak nincsenek beavatva a cég működésébe, mindenki csak a saját területét ismeri és nem látnak azon túl. Fogalmuk sincs, hogy a többiek mit csinálnak, miért vannak ott.

Emiatt gyakran megy a pusmogás és irigykedés cégen belül. Ez egyáltalán nem csapatépítő!

Mi erre a legjobb megoldás?

A legjobb megoldás egy jól kidolgozott “Szervezési tábla”, ami megmutatja az összes szükséges tevékenységet a felelősökkel együtt. Kiolvashatóak belőle az alá és fölé rendeltségi viszonyok, jól láthatóak az egymást követő munkafolyamatok és kommunikációs útvonalak.

Ez a “Szervezési tábla” egy tökéletes térkép a céged működéséhez, működtetéséhez, melyen a beosztottak is ki tudnak igazodni és anélkül mennek a munkafolyamatok, hogy szükség lenne a vezető beavatkozására.

Sokan félreértik ennek a fontosságát és működését. Most lerántom a leplet a tévedésekről:

  1. “Nekünk nincs rá szükségünk, hiszen csak 4-en vagyunk a cégben. Ez csak a multiknak kell.” Nem igaz. Ilyenkor kell csak igazán, hogy egyensúlyba legyenek a munkák és, hogy minden feladat el legyen végezve.  Ugyanis, ha nincsenek felelősők és mindenki mindent csinál, akkor egy mulasztás esetén ki hozza helyre a hibát? Mindenki?
  2. “Nálunk mindenki tudja a dolgát. Nem szükséges leírni.” Téves információ. A vezetőt egész álló nap kérdésekkel zaklatták a beosztottak. Ugyanis, lehet, hogy a munkatárs tudja a dolgát, de nincs tisztában a felelőségi körével, ezért semmit nem mer kezdeményezni, bármilyen problémát megoldani. Majd a főnök megmondja vezérelv működik.
  3. “Nekünk nem kell hierarchia rendszer. Itt mindenki egyenrangú.” Valóban? Akkor kitől fogadnak el a munkatársak  feladatot. Egymástól. Hűha! Akkor ott nagy felfordulás lehet.
  4. “A munkatársak felesleges, plusz munkának tartják a bevezetését. Hiszen mindenki jól dolgozik.” Ezt én értem, de a vezető mégis túlterhelt és retteg attól, hogy nyaralni menjen. Ugyanis ő az egyetlen, aki átlátja, hogy mi történik a cégben és a többieknek fogalmuk sincs egymás fontosságáról és egymás eredményeiről.
  5. “Nekünk nincs szükségünk szabályozásra, mert nem akarunk gépeket.” Pont fordítva igaz. Ha nincsenek szabályok, akkor a beosztott nem tudja, hogy mit tehet és mit nem, ezért inkább nem csinál semmit és mindenért a vezető engedélyét kéri, ahelyett, hogy maga döntene. Ha van egy rendszer, akkor az szabadságot ad, mivel megadja a határát a tevékenységeknek, ennélfogva a beosztott szabadon dönthet azon belül. Így lesz önállóan gondolkodó személy, nem pedig robot.
  6. “Ennek nincs semmi értelme. Idáig is megvoltunk.” Ebben biztos vagyok, de itt az a kérdés, hogy milyen áron és hová fog ez vezetni.  A munkatársak motiválatlanok, a belső kommunikáció akadozik. Vannak beosztottak, akik túl vannak terhelve, és vannak, akik lazsálnak. Az eredmények lefelé esnek és a vezető egy idegroncs.

Amennyiben még nincs “Szervezési táblád”, akkor sürgősen szerezz be egyet, hogy ne legyen gond, ha legközelebb nyaralni mész!

Ha nem tudod, hogy miként fogj hozzá, kérd segítségemet!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes