Képzeld el, hogy vezetőként bemész a cégedbe, beülsz az irodádba és egész nap senki rád sem nyitja az ajtót, hogy megkérdezzen valamit, hogy panaszkodjon vagy, hogy megoldj helyette egy problémát. A nagy csend miatt kimész és megnézed, hogy mit csinálnak. És azt látod, hogy, mindenki kiválóan végzi a dolgát. Ráadásul minden problémát önállóan, maguktól megoldanak. Nem kell noszogatni őket munkára, ha éppen nincs dolguk. Mindig találnak valamit, amivel hasznossá tudják tenni magukat.

Képzeld ezt el!

Milyen érzés lenne, hogy ha ez megvalósulna?

Az egyik legfőbb vezetői hiba, hogy nem használjuk ki kellően a munkaerőt. Nem használjuk arra, amire felvettük.

Miért nem?

Azért mert nem bízunk a képességeikben és nem bízunk bennük, mint ember.

Hm. Akkor vajon miért is vettük fel?

Ha már nálad dolgozik, akkor bizalmat szavaztál neki. Tehát dolgoztasd meg! Add át neki a felelősségi körét a munkakörével együtt. Ez azt jelenti, hogy az ahhoz tartozó problémákat képesnek kell lennie önállóan megoldani.

Hogyan csináld?

A munkatársak többsége nem mer önállóan dönteni, mert a korábbi munkahelyein megtiltották neki, hogy gondolkozzon és véleménye legyen. Bármit is csinált vagy mondott az mindig rossz volt. Ezért megtanulta, hogy jobb ha csendben marad és “hülyének” teteti magát. Abból nem lehet baj, ha nem csinál semmit és arra vár, hogy majd Te megoldod helyette azt a problémát. És ez szinte az összes munkatársadra igaz.  Nem mernek nélküled dönteni semmiben.

—Főnök, kifogyott a festék patron. Most mit csináljak?

—Főnök, eldugult a lefolyó. Most mi legyen?

—Főnök, nem fizetett a beszállító. Mit kell tennem?

Ismerős?

Ha azt szeretnéd, hogy önálló és talpraesett alkalmazottaid legyenek, akkor soha ne oldd meg helyettük a problémáikat.

Ahelyett, hogy megmondod, hogy mit tegyen kérdezd meg tőle:

“Szerinted, mit lehetne tenni? Mit tudnál tenni ezzel kapcsolatban?”

Ha nem tudja, akkor megkéred, hogy írja le ezt a két kérdést egy papírra és jöjjön vissza, ha tudott már rá válaszolni.

Meg fogsz lepődni, hogy a kezdeti bizonytalankodás után egyre több használható ötlettel fognak előállni. Ami tetszik válaszd ki és csináltasd meg vele.

Ezzel helyreállítod azt a képességüket, hogy önállóan gondolkodjanak és problémákat oldjanak meg. Azt fogod észrevenni, hogy egyre kevesebb munkád lesz és mégis minden megy, mint a “karikacsapás”.

Képzeld el, hogy így lesz és valósítsd meg!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes