Gyakran hallani cégvezetőktől, hogy csakis a pénz motiválja az embereket. Csak pénzzel lehet megfogni.

Ez valóban így van?

Ha valaki azt mondja, hogy őt nem érdekli a pénz, az nem mond igazat. Mindenkinek fontos, mert egy eszköz a pénz, ahhoz, hogy legyen hol laknunk, legyenek meleg ruháink, gyógyszereink, eszközeink.

Pénz nélkül ezek nem lennének, hamar megbetegednénk és meghalnánk. Ezért szükségünk van pénzre, de nem szabad összekeverni, hogy a pénz az nem cél, hanem eszköz.

A mai világban ismét előtérbe kerültek az értékek. Ha vezetőként törődsz a munkatársaiddal, munkát adsz nekik és jó fizetést, figyelmet, kellemes hangulatot, ezek mindennél többet érnek.

Ha folyton csak pénzt, pénzt és még több pénzt adsz nekik, akkor lefognak lépni, amint valaki többet ígért nekik. És akkor igazad lesz, hogy csak a pénz érdekli őket. Hogy csináld másképp?

Íme néhány trükk, amit érdemes megfontolnod:

  1. Építs csapatot! Egy csoportot két dolog tarthat egyben a félelem és a közös célok. Inkább a másodikat válaszd. A félelemben tartott munkatársak, előbb-utóbb fellázadnak és akkor lerombolnak mindent. Úgy, hogy legyen egy közös cél, egy küldetés, amiért nálad dolgoznak.
  2. Vond be őket a célok megvalósításába. Vegyék ki a részüket a tervezésből, hogy miként lehetne fellendíteni az üzletet. Ők személy szerint mit tudnának még jobban csinálni.
  3. Törődj velük, adj nekik a figyelmedből! Ez az egyik legjobb befektetés. Szánj rájuk időt, hogy meghallgasd a problémáikat, a nehézségeiket. Nem is szükséges, hogy megold helyettük, csak hallgasd meg. Ez a hallgatás később százszorosan térül vissza.
  4. Biztosíts jó hangulatot. A jó szándékú emberek jó hangulatot teremtenek. Mi van akkor, hogy ha egy örök elégedetlen kerül a csoportba? Megmérgezi a morált és mindenki utál bejárni, mert sosem lehet tudni, hogy éppen kivel lesz baja és miért vágja be a durcát. A legrosszabb az, aki csak magában puffog és folyton mindenkire neheztel. Számára az élet fájdalom és mindenkit utál, aki egy kicsit is jobban érzi magát. Ezért valós vagy vélt sérelmeit nyalogatja és állandóan az arcára van írva a ki nem mondott neheztelés. Ez a típus nagyon gyorsan rossz hangulatot képes teremteni. Ha ilyen munkatársaid vannak, akkor sürgősen vállj meg tőlük, még, ha úgy tudod, hogy kiváló szakemberek is. Egy kíváló szakember sem ér annyit, ha közben rombolja a morált és a hangulatot. Neked vezetőként kutya kötelességed, hogy jó hangulatot teremts, hogy az emberek szeressenek bejárni dolgozni.
  5. Jutalmazd a jó munkát. Vezess be jutalék rendszert és a megérdemelt eredmények alapján kapjanak fizetést. Ha mindig ugyan annyi fizetést kapnak, akkor egy idő után elvesztik a motivációjukat.
  6. Vidd el a munkatársakat év elején egy év indító csapat építésre. Itt beszéljétek át a közös célokat, a tavalyi évet és, hogy mit terveztek 2020-ra.

Ha szeretnél egy igazán értékes Csapatépítést tartani, akkor kérd személyre szabott ajánlatomat! >>