Nézzünk rá másként a munkafolyamatokra, avagy a robotporszívó esete!

A mai napon egy érdekes tapasztalatot szeretnék veletek megosztani. Bizonyára volt már úgy veletek, hogy a sok megoldhatatlan probléma között teljesen elvesztetek. Aztán jött valaki, aki egyáltalán nem értett hozzá és ránézett a problémára és mondott valami bődületes hülyeséget. Aztán elgondolkoztál rajta és rájöttél, hogy nem is akkora hülyeség és már is megoldottad a megoldhatatlan problémát.

Elmesélem, hogy nálunk ez hogyan történt. Két szintes házban lakunk a férjemmel, ahol az emeleti hálószoba padlószőnyeges és a gyönyörű macskánk miatt bizony gyakran lesz szürke színű. A földszinten nincs szőnyeg. Viszont a földszinten tároljuk a robotporszívót. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy a 10 éve alatt hányszor kapcsoltuk be. Nem sokszor. Ugyanis a nappali túl nagy és tele van zegzugos-kábeles részekkel, amiket el kell zárni előle. Sokkal tovább tartott az előkészület, mint az, hogy elővettem a porszívót és megcsináltam magam. Ezért a robotporszívó csak ott porosodott évek óta.

Nem régiben beszélgettünk egy ismerősömmel, aki sok mindenre allergiás, ezért tart egy robotporszívót a hálójában, ami hetente többször kiporszívózza a hálószobáját. Döbbenten néztünk össze a férjemmel. „Hogy ez nekünk nem jutott az eszünkbe!”

Valamiért csak abban gondolkoztunk, hogy a robotporszívót a földszinten kell használni, mert ott van. Úgy, hogy gyorsan felcipeltük az emeletre és már el is kezdte a porszívózást. Azóta heti 2-3-szor elindítom a hálószobában, csukott ajtó mögött, és amikor végez visszamegy a töltőjére. Nagyon praktikus darab és végre tökéletes a kihasználtsága. És a szőnyeg azóta nem szürke!

A tanulságot szeretném egy ismerősöm idézeteként összefoglalni:

„Gondolkozzunk nem lineárisan. Lépjünk ki a megszokott sémáinkból és nézzünk rá a folyamatokra külső nézőpontból és rögtön meglátjuk a hibákat és/vagy a lehetőségeket.”

T.J. igazgató

Úgy, hogy arra buzdítalak, lépj ki a megszokott nézőpontodból és nézz rá a problémára más szemszögből!

Ha tetszett kövess a Facebook-on is!

Azért is érdemes, mert a Facebook-on indítottam most egy 30 Napos kihívást, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben ebben a válságos időben!

Íme:

A jelenlegi rengeteg negatív hírt és bizonytalanságot ellensúlyozandó szeretnék egy 30 napos kihívást indítani nektek/veletek, ahol bebizonyítom, hogy lehet tenni valamit azzal, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Arra kérlek benneteket, hogy napról-napra végezzétek el a feladatokat és vezessetek róla naplót! Ez nagyon fontos, hogy később vissza tudd olvasni.  Minden nap csak egy napi feladatot fogok kiposztolni. Nincs, olyan, hogy előre megcsinálom. A feladatokat úgy állítottam össze, hogy bárhol, bármikor meg lehet csinálni.

A 30. nap letelte után írjátok meg nekem, hogy lett-e változás az életetekben és, hogy mi az. E-mail címem: agnes@loksaconsulting.hu

1.Nap: Figyelem – Ma nézz körül, ahol vagy otthon/munkahelyen/utcán és találj valamit, amit eddig nem vettél észre! Ezt kedved szerint ismételd meg, akár különböző helyeken! Írd le a Naplóba a számodra legszembetűnőbb dolgokat, amiket csak most vettél észre.

A továbbiakhoz kövesd a Facebook oldalamat!

 

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes

© 2020. Loksa Ágnes E.V. Minden jog fenntartva.