Mit mondott Artúr király Percival-nak, ami neked is fontos lehet?

Mi tagadás film fanatikus vagyok. Imádom a “kerek” filmeket, a “szögletes” filmeket, a “hosszú” filmeket, a “rövid” filmeket, a “gömbölyű” filmeket…. (Gombóc Artúr után szabadon).

Pár hete sikerült megnéznem Steven Spielberg új filmjét a “Ready Player One”-t. A filmben sok utalás volt az 1981-es Excalibur című filmre, ami a ’90-es években nagy kedvencem volt. Ezért, hogy felelevenítsem a történetet, nemrég újból megnéztem. A film továbbra is a kedvencek között marad.

Amiért ezt elmondtam, annak az apropója az, hogy a film végén van egy érdekes párbeszéd a haldokló Artúr király és Percival között.

Kétszer kellett elmondani, hogy egyszer teljesítse

Artúr egy feladattal bízza meg hűséges lovagját, hogy keressen egy csendes vízű tavat és dobja a vízbe az Excaliburt.

Percival elmegy, megtalálja a tavat, de nem teljesíti a feladatot. Dolga végezetlenül visszamegy Artúrhoz, aki számon kéri. Percival bevallja, hogy nem teljesítette, amivel megbízták, mert nem akarta elveszíteni az Excaliburt. Úgy gondolta, hogy a kard túl fontos ahhoz, hogy elnyelje egy tó víze. Artúr elmondja, hogy nyugodtan dobja bele a vízbe a kardot, mert a Tó Hölgye majd elveszi azt, és ha szükség van rá, akkor újból megajándékoz vele egy újabb királyt.

Percival ennek tudatában már teljesíti a parancsot. Megértette, hogy nem fog őrökre elveszni az Excalibur, mert a Tó Hölgye vissza fogja adni azt, ha megint szükség lesz rá.

Hogyan lehet elérni a pontos végrehajtást?

A történet tanulsága: Ha egy munkának, vagy egy feladatnak van célja és az azt végző személy tisztában van vele és tudja, hogy mi jó fog származni a munkája elvégzésével, akkor sokkal szívesebben teszi azt meg, mint ha ezek ismeretlenek a számára.

Sok vezető abba a hibába esik, hogy úgy gondolja ez egyértelmű dolog. Sajnos nem! Ha nincs leírva, vagy legalább kimondva, akkor azt nem tudja senki. Szükséges, hogy mindig legyen célja egy feladatnak, egy posztnak, egy munkakörnek és az azt végző személynek ennek a tudatában kell végeznie minden tevékenységét.

Példák:

Feladat: A munka végeztével minden munkaeszközt és gépet le kell takarítani és a helyére tenni.

Célja: A gondosan letakarított eszközök hozzájárulnak a hosszabb élettartamhoz és csökkentik annak a veszélyét, hogy a szerszám vagy a gép munkaképtelen legyen másnapra.

A helyükre került gépek és eszközök javítják a hatékonyságot, mert nem kell keresgéléssel kezdeni a napot. Ráadásul a rend maga 5%-al emeli az árbevételt.

Munkakör: Ügyvezető asszisztense

Célja: Tehermentesíteni az ügyvezetőt és elérni, hogy a kiadott feladatait teljesítsék.

Poszt: Irodaszer ellátásért felelős személy

Célja: A munkatársak mindig ellegyenek látva a munkájukhoz szükséges eszközökkel, pazarlás nélkül, hogy tökéletesen végezhessék a munkájukat.

Bármilyen egyszerűnek tűnő feladatot is osztunk ki sokkal szívesebben fogják elvégezni, hogy ha tájékoztatjuk arról a munkát végző személyt, hogy az milyen jót fog okozni.

Példa:

Feladat: Fel kellene törölni a folyosót, mert kiömlött a kávé.

Mi jót szolgál? A koszos padló rombolja a cég imázsát. Ráadásul még baleset veszélyes is. Egy szépen feltisztított padlón mindenki sokkal szívesebben halad keresztül. Kis munkának tűnik mégis rengeteg függ tőle.

Adj értéket a munkának!

Adjunk célt az emberek munkájának és máris szívesebben fogják azt teljesíteni. Nem lesz az az érzésük,hogy egész nap csak robotolnak céltalanul. A céltalan munka fásulttá teszi az embereket. Nekünk pedig csillogó szemű személyzetre van szükségünk, akik szeretik, amit csinálnak és büszkék rá.

Ha tetszett, akkor keresd a többi hasonló “Hatékony Vezetői Praktika”-t!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes