Cégvezetőként sok fejtörést okoz, hogy miként tudnád a munkatársakat motiváltabbá tenni…

Úgy látod, hogy nem eléggé fegyelmezettek, hanyagok és rendezetlenek. Egy lelkes, aktív cégvezetőt az “őrületbe” tudnak kergetni a nemtörődöm hozzáállásukkal.

Vajon egy csoport hány %-a igazán hatékony?

Hatékonyság szempontjából az embereket az alábbi csoportokba sorolhatjuk:

  1. Az emberek 10%-a: Pozitívan proaktív. – Ők, azok, akik eredményeket akarnak, megoldásokban gondolkoznak és a hátukon viszik előre a céget. Képesek önállóan dolgozni és felismerni a munkát.
  2. Az emberek 10%-a: Negatívan proaktív. – Ők azok, akik a legtöbb bajt okozzák az embertársaiknak. Halkan kezdik az ellenállást, míg meg nem erősödik a pozíciójuk és akkor nagy hanggal rombolnak tovább. Nincsenek valós eredményeik, csak látszólagos értékük, ezért minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy az ellenőrzést és a rendet megakasszák maguk körül, mert akkor kiderülne az értéktelenségük.
  3. Az emberek 80%-a Passzív. – Ők csak megfigyelnek, nincs önálló döntésük, véleményük. Vagy a pozitívakhoz vagy a negatívakhoz csapódva,  – attól függően, hogy melyikük van éppen megerősödve – felveszik annak a tulajdonságait. Ha Pozitív proaktív van a csoportban, akkor képesek vele együtt hatékonyan dolgozni. Ha viszont Negatív proaktív van a csoportban, akkor hanyagul, nemtörődöm módon látják el a feladataikat és azt nézik, hogy miként tudnák másra hárítani a munkát és a felelősséget.

Ahhoz, hogy egy eredményes csapatot hozhassunk létre, létfontosságú, hogy felismerjük, hogy a beosztottaink, melyik csoportba tartoznak. Cégvezetőként rajtunk van a felelősség, hogy az 1-es és 2-es típusokat megkülönböztessük egymástól.

Hogyan kerülhetjük el, hogy a beosztottak rossz irányba menjenek?

A Pozitív proaktív személyt nem a pénz motiválja. Ha talál egy követendő célt és tudja, hogy jó ügyet szolgál, akkor hű marad hozzánk, egészen addig, amíg elismerjük a képességeit és kiemeljük a többi munkatárs közül. Ha így teszünk, akkor lehozza a csillagokat is az égről. Ha nem így teszünk, akkor hamar el fog menni.

A Negatív proaktív személyt csak a saját érdekei vezérlik és legfőképpen azon munkálkodik, hogy a Pozitív proaktív személyt a leértékelő megjegyzéseivel mielőbb kiborítsa és eltávolítsa a környezetéből. Ezt azért teszi, mert nincsenek valós értékei, csak nagy ígéretei és “hatalmas nyelve”, amivel elhiteti magáról, hogy egy rendkívül értékes ember. A Pozitív proaktív személyek mellett nagyon hamar előtérbe kerülne a saját alkalmatlansága, ezért mindent meg fog tenni azok kisebbítésére és eltiprására.

Ha ezt egy vezető nem ismeri fel, akkor elindította a cégét a leépülés felé. A pozitív emberek elmennek, a Passzívak pedig a Negatív mellé állva maguk is felveszik annak a tulajdonságait.

Mi az a két dolog, ami egyben tarthat egy csoportot?

Egy csoportot két dolog tarthat egyben:

  1. A közös utálat.  – ez akkor lép érvénybe, hogy ha egy Negatív proaktív kerül ki győztesként. Sajnos ez a cég szempontjából nem túl előnyös összetartó erő. Ugyanis általában a cégvezetőt, a munkát, illetve a céget utálják.
  2. A küldetés, a közös cél, amiért érdemes dolgozni. – Ha ezzel sikerül megnyernünk magunknak a Pozitív proaktív személyt, akkor ő már át tudja adni a Passzívaknak ezt a fajta mentalitást. 

Fogalmazzunk meg egy víziót, amit a Pozitív proaktívak követhetnek. Erősítsük meg őket azzal, hogy a Negatív proaktívakat eltávolítjuk a cégből. A Passzívakat pedig vonjuk be az alkotásba. Kérjünk tőlük tanácsokat, hogy mutassák meg, amit jól csinálnak.

Védjük meg a jó embereinket a kártékonyakkal szemben és lesz egy kíváló csoportunk, hogy megvalósíthassuk mindazt, amit merni sem reméltünk!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes