Cégvezetőként sokszor gondot okoz a jutalmazás kérdése. Általános nézet, hogy, ha jutalmazunk, akkor utána a munkatársak már elvárják és nem fognak keményen dolgozni. Ezért felmerül a kérdés, hogy adjunk-e egyáltalán, ha igen, hogyan adjunk, hogy az motiváló legyen.

A múltkori hírlevelemben megbeszéltük, hogy mi alapján határozzuk meg, hogy kinek adjunk jutalmat. A kulcs a teljesítmény és az eredmények. Ezek határozzák meg, hogy ki jogosult jutalmazásra.

Most megnézzük a jutalmazás menetét, hogy ne kövesd el azokat a vezetői hibákat amik eredménye az lesz, hogy a munkatársak el lesznek kapatva. Csak tartják a markukat egyre több pénzért, miközben a munkájuk pedig nem ezt indokolná.

5+1 Tipp a jutalmazáshoz:

  1. Mindig azokat a munkatársakat jutalmazzuk, akik valóban érdemesek rá. A rossz, lusta és hibás munkát ne jutalmazzuk.
  2. Ne adjunk minden hónapban jutalmat, mert megszokják és ha egyszer nem kapnak, akkor neheztelni fognak.
  3. Ritkán adjunk nagyobb összeget, mint sok kicsit. Ha minden hónapban kis összegeket kap, az nem jelent semmit, gyorsan elkölti. Ha egyszerre kap egy nagyobb összeget, az értékesebb. Hálás lesz érte.
  4. Akkor adjuk a pénzt, amikor szüksége van rá. Nagyon hálás lesz érte. Két ilyen alkalom van egy évben, amikor az emberek többet költenek. 1. Karácsony, 2. Nyaralás. Ezért december elején, és június elején vagy májusban adjunk jutalmat. Ezzel sokkal inkább a kedvükre teszünk, mintha januárban kapnának egy nagyobb összeget. Azzal már nem tudnak mit kezdeni. Nem lesz érték a számukra.
  5. Ne adjunk folyton folyvást jutalmakat, kedvezményeket anélkül, hogy nem mondjuk el, hogy miért kapták. Minden Bónusznak, ajándéknak legyen a másik oldalon értéke. A munkatárs konkrétan tudja, hogy a jó munkájáért kapta ezeket a jutalmakat. Akkor is mondjuk ki ezeket, ha úgy gondoljuk, hogy egyértelmű. Nem, nem az. Ha nincs konkretizálva az ő oldaláról a csere, akkor a munkatárs úgy gondolhatja, hogy csere nélkül is jár neki és neheztelni fog, ha nem kap.
  6. Tudasd az év elején a munkatársakkal a jutalmazási rendszert, hogy tudjanak róla és motiválja őket és, hogy ne várják hiába minden hónapban. Ha így teszel nem lesznek csalódottak, nem fognak neheztelni, hanem hajtani fognak, hogy minél több jutalmat kaphassanak, amikor itt lesz az ideje.

Remélem, hogy tudtam segíteni ebben a kérdésben. Ha még több hasznos tanácsra lenne szükséged, kérd díjmentes konzultációmat!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes