Érdekes jelenséggel találkoztam a minap delegálás közben. Sikerült egy nagyon lelkes munkatársba belefutnom, aki azonnal csinálja a kiadott feladatokat. Adtam neki egy munkát. Pár perc múlva már küldi is vissza készen. Nézem. Nem jó! Szólok, hogy mit javítson. Gyorsan javítja és máris küldi vissza.

Nézem, nem jó. Most hosszabb instrukciót adok. Erre meg erre figyeljen, ilyen ne legyen benne és inkább ebbe az irányba haladjon. Felháborodottan válaszol: Jó, hogy mondod…!

Belegondoltam, hogy a felháborodása teljesen jogos. Dolgozott vele TELJESEN FELESLEGESEN! Ha előbb tudja a megfelelő instrukciókat, akkor eleve a jó megoldást csinálta volna meg és siker élménye lenne és én sem lettem volna kiborulva.

Nem volt túl jó érzés ráébrednem, hogy a kellemetlenségeket magamnak okoztam, azzal, hogy pontatlanul delegáltam a feladatot.

Ráadásul az ilyen delegálási hibák hamar átlendítik a lelkes munkatársat a közömbös irányba. Gyakran csodálkozunk, hogy a korábban lelkes munkatárssal mi történhetett. Már nem olyan motivált, mint korábban volt. Ez lehet az egyik fő ok. Nem kapott pontos információkat, ezért nem jól végezte el a munkáját, amiért tőled szidást kapott.

Pedig ő mindent megtett, ami csak tőle telt. Használd ki az ilyen munkatársak energikusságát és tanulj az én hibámból.

Íme néhány szabály, amit érdemes megszívlelned a delegálás során:

—A feladatot írásban add ki, hogy később könnyebben ellenőrizhető legyen.

—Add meg a feladat pontos leírását és, hogy ez a feladat miért jó, mi célt szolgál.

—Adj meg minden hasznos tanácsot, amiket a korábbi tapasztalataid alapján megfigyeltél, amik segítenek a feladat eredményességében.

—Írd le, hogy pontosan milyen eredményt vársz el!

—Adj információt a nehézségekről, hogy mire ügyeljen az elvégzésénél!

—Közöld azokat a kritériumokat, amiket biztosan nem szeretnél a feladat elvégzésénél látni.

—Írd le a pontos határidőt!

Ha így jársz el, kevesebb lesz a hiba. Elégedettebb leszel a munkavégzéssel, így a munkatársak is sikeresebbek lesznek a munkájuk során, ezért nem veszítik el a motivációjukat.

Nehézséget okoz a növekedés, vagy éppen ellenkezőleg nem túl jól mennek a dolgok mostanában?

Kérd díjmentes konzultációmat!>>

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes