Vezetőként nehéz eltalálni, hogy mi a megfelelő bánásmód egy beosztottal. Értem ez alatt, hogy szorítsuk-e szabályok közé vagy hagyjuk szabadon dönteni bármiről?

A mai napon ezt a témát szeretném kibontani nektek. Ez egy varázslatos pálca a kezedben. Olyan, mintha a bábukat te mozgatnád a megfelelő irányba.

Három dolog van, amit tudsz használni az alkalmazottakkal szemben:

Célok, szabadság, korlátok.

Ha nem adsz célt nekik, akkor motiválatlanok lesznek és hamar kiégnek.

Ha túl kicsi célt adsz nekik, akkor nincs sikerélményük. Ha túl nagy célt adsz, akkor meg sem próbálják elérni.

Ha túlságosan nagy szabadságot adsz nekik, (semmi nincs leszabályozva) akkor “elkanászodnak” és azt veszed észre, hogy Te dolgozol értük.

Ha túlzóan bekorlátozod őket, akkor robotokat kapsz, akik percről-percre elvégzik az adott munkát, de minél hamarabb lépnek le, mert semmi sikerélményük nincs.

Mégis, miként használd ezt a varázspálcát?

A titok abban rejlik, hogy a hármat együtt kell használni, szinkronban egymással.

Mindenképpen adj célt a munkatársaknak, hogy miért is dolgoznak a te csapatodban. Ez a cég küldetése. Ezzel minden alkalmazottnak tisztában kell lennie és minden tevékenysége, munkája ezt a célt kell, hogy előbbre vigye.

Ezenkívül minden munkakörnek van külön célja, amit a munkatársnak ismernie kell és a munkáját úgy kell végeznie, hogy megfeleljen annak a célnak. A cél megadja a munkája értelmét.

Ha megvannak a célok elkezdhet abba az irányba dolgozni. A munkaköre megadja a szabadságot, hogy miben dönthet, meddig terjed a felelősségi köre. És most jönnek a szabályok, amik megadják, hogy mit tehet meg és mit nem, illetve, hogy mit hogyan csináljon, ha sikert akar elérni.

Adj szabadságot, hogy a saját területén maga dönthessen a problémákról és azok megoldásáról. Viszont adj szabályt, hogy ezeknek a megoldásoknak minek kell megfelelniük.

Használd ezt a három ágú pálcát és a körülmények függvényében igazíts rajta.

Ha motiválatlanok kezdenek lenni, akkor adj még célt. Terjeszd ki a felelősségi körüket. Ha kedvetlenek és unottak, akkor adj még szabadságot, (gyengíts a korlátokon) hogy sikerélményük legyen a problémák megoldásában.

Ha viszont azt látod, hogy a túl sok a szabadság (egész nap megy a kávé, cigi, facebook-ozás), akkor szoríts a szabályokon.

A legrosszabb, amit tehetsz a pálcával, hogy, ha egyáltalán nem használod:

—a munkatársaknak nincs céljuk, csak a fizetésért dolgoznak.

—nincsenek szabályok, amiket be kell tartaniuk.

—és nincs szabadságuk sem, mert önállóan semmiben sem dönthetnek.

Ez a leggyorsabb módja, annak, hogy leamortizáld a csapatod, és túlterheld magad, mint vezető.

Használd a varázspálcádat és suhints vele, amikor szükséges!

Ha többet szeretnél erről megtudni, kérd személyes tanácsadásomat!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes