Valójában egy vezető attól vezető, hogy hajlandó felelősséget vállalni nagyobb területen. Hajlandó felelősséget vállalni nem csak magáért, hanem másokért is.

Ez azt jelenti, hogy felelősséget vállaltok a munkatársak munkájáért és viselkedésért.

A legtöbb vezető ezt nem teszi meg. Nem engedi, hogy a beosztottainak önálló véleménye legyen vagy, hogy döntéseket hozhassanak a területükön. Mindig mindent a vezető akar elintézni, kézben tartani, megcsinálni.

Ez azt jelenti, hogy nem vállaltok felelősséget az embereitekért, ezért nem is lesznek az embereitek soha.

Joggal vitatkozhatnátok velem, hogy hiszen nem lehet bennük megbízni, hogyan is vállalhatnátok értük felelősséget!

Ez valóban nem könnyű, hiszen oly sokszor csalódtatok már az emberekben, hogy nincs bizodalmatok feléjük.

Viszont ez így nem fog működni. Ha nem tudsz felelősséget vállalni értük, akkor sosem lesznek jó munkatársaid és sosem fogsz tudni megszabadulni a túlterheltségtől.

Hogyan tudod ezt megtenni?

Visszatérve a nem optimális munkaerőre, egy vezető nem szívesen vállal felelősséget egy olyan személyért, akiről úgy gondolja, hogy nem képes megfelelően irányítani.  Mert gyakran belefutunk, hogy a munkatárs “Sosem azt csinálja, amit mondanak neki.”

Ahhoz, hogy képes legyél irányítani valakit, ahhoz elég jól kell ismerned és ahogy egyre jobban megismered megkedveled és tiszteled. Nem tudsz kellően irányítani olyan embereket, akiket utálsz.

Kedveld az embereidet, hiszen segítenek neked a céljaid elérésében, tiszteld őket a munkájukért és becsüld meg a hűségüket.

Ha már eléggé kedveled a beosztottaidat, akkor képes leszel megfelelően irányítani őket, ahhoz, hogy felelősséget tudj vállalni értük. Ha felelősséget vállaltál értük, képes leszel irányítani és valószínű, hogy kellően kedvelni is fogod őket.

Ezek teljesen összefüggnek egymással. Olyan nincs, hogy valakit utálsz és jól irányítod. Ki fog csúszni a kezeid közül és ettől még jobban fogod utálni.

Ezt mindenkivel meg lehet tenni?

Amit javasolhatok az az, hogy válogass a munkaerőben. Még, akkor is, ha állítólag hiány van, mert mindenki külföldön van. Elárulom neked, hogy nem rég kerestem a vállalkozásomba embereket és kapásból 4-en is úgy jelentkeztek, hogy most jöttek vissza különböző országokból és szeretnének most itthon állást találni. Egyszóval vannak emberek, válogass és keresd a lehető legjobbat. Ha már valamennyire hajlandó részt venni a munkában, akkor képezd. Rázd gatyába a munkatársaidat, építs csapatot és akkor már elég jók lesznek ahhoz, hogy megbízz bennük és felelősséget vállalj értük.

Ha szeretnél többet megtudni a jó munkaerő kiválasztásáról és megtartásáról, akkor gyere el a következő előadásomra “Ismerd meg a titkom!” címmel. Ráadásul, ha megveszed a nemrég megjelent könyvem, ingyen vehetsz részt az előadáson.

Itt találsz róla több infót!>>

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes