Valójában ezt az írást egy kedves, régi barátnőm ihlette meg. Róla szól. Mindig is jó képességekkel rendelkezett. Gyorsan tanult, hamar felfogta a tennivalókat és máris nekilátott. Nem kérdezett, csak dolgozott. Szerette, ha a munkát maga mögött tudhatja, ezért nem szöszmötölt egy-egy feladaton, nem ment ki közben kávézni, cigizni, hanem csak tette a dolgát.

Ennek az lett az eredménye, hogy amit a főnökei gondoltak neki egész napos feladatnak az délutánra elfogyott. Így csak malmozott, frusztrálva ezzel a többi kollégát, akik még javában dolgoztak a munkáikon.

A vezetőség úgy döntött, hogy ez így nem lesz jó, ezért megbeszélték vele, hogy csak heti négy napot járjon be az ötből. Így is lett.

Valójában kényszer szabadságon van minden héten, mert nem tudnak neki annyi munkát adni, ami a számára megfelelő lenne. Nem is beszélve arról, hogy szeretné, ha a jó munkáját kellően megfizetnék.

Egy korábbi vezetője, aki nemrég ment el a cégtől azt javasolta neki, hogy dolgozzon kevesebbet, húzza ki a 8 órát kevesebb pénzért.

Valóban ez lenne a jó megoldás?

Ez a példa egyáltalán nem egyedi eset. Sokszor látni, hogy az igazán tenni akaró, lelkes munkatárssal a vezetőség nem tud mit kezdeni. Nem is beszélve a többi kollégáról, akik veszélyeztetve érzik a pozíciójukat egy náluk energikusabb személy láttán, mert akkor egyből kiderülne, hogy ők mennyire nem dolgoznak.

Az elmúlt évek alatt többször láttam kíváló munkaerőket távozni egy-egy cégtől és a helyükre felvett személyek sokkal kevésbé voltak hajlandóak dolgozni. Mégis jobban megfeleltek, mert beálltak a sorba.

Döntsd el, hogy mit szeretnél!

Konfrontáció nélküli langyos vizet, ahol a munkatársak tessék-lássék dolgoznak, de nyugi van? Csak éppen nem megy a cég.

Vagy olyan munkatársakat, akik valóban akarnak tenni, viszont ilyenkor meg kell adni nekik a lehetőséget és támogatni kell őket ebben? Ez viszont konfrontációval járhat a régebbi munkatársak felé.

Ismerd fel, ha kincs akadt a kezedbe és ne ereszd! Nem a fizetés emelésével fogod ott tartani. Az csak rövid ideig működik. Csak is úgy tudod megtartani hosszú távon, ha kiemeled, nagyobb felelősséget adsz a kezébe és kellő mennyiségű munkát.

Ha valóban eredményeket akarsz elérni, akkor válogass magad mellé jó embereket és adj nekik megfelelő feladatokat, csak is így érhetsz el sikereket!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes