Cégvezetőként nem elég jó főnöknek lenned, ezt tudatnod is kell a munkatársaiddal. Korábbi tapasztalataim szerint nagyon kevés vezető használja ezt a létfontosságú eszközt, pedig csodákat lehet vele tenni.

Ha nem törődsz az emberekkel, akkor az alábbiak történhetnek:

— Nagy fluktuáció

—Unott, kedvtelen munkatársak

—Hibák, mulasztások

—Nemtörődömség

—Csak a fizetésért dolgoznak

Ehelyett neked erre lenne szükséged:

—Megbízható, stabil személyzet

—Lelkes, hatékony munkatársak

—Maximális teljesítmény

—Szívvel-lélekkel dolgoznak

—Szeretik a munkájukat, a céget és a vezetőséget

Hogyan érd el ezt az eredményt?

Csakis jó PR segítségével. A PR valójában azt jelenti, hogy a jó munkát ismertté tenni. Hát tedd ismertté a saját munkádat is.

Íme 5+1 tipp a megvalósításhoz:

  1. Soha ne sajnáld az idődet arra, hogy beszélgetsz a munkatársaiddal. Kérdezd őket a minden napjaikról. Nincs annál nagyobb megtiszteltetés, mint, amikor a vezető érdeklődik irántuk.
  2. Nem elég kérdezned, de türelmesen meg is kell hallgatnod, hogy mit mondanak magukról. Ne felejtsd el, hogy ők valószínű, hogy lassabbak, mint te. Légy türelmes és várd ki a történet végét.
  3. Az emberek érezzék, hogy szereted tiszteled őket. Kérd ki a véleményüket az ő területükhöz kapcsolódó döntésekben. Nem szükséges megfogadnod, de azért hallgasd meg őket, lehet, hogy jókat mondanak.
  4. A beszélgetéskor ne felejtsd el magadat is fényezni. Például: Itt milyen jó soruk van. Biztonságban vannak, törődnek velük, nincsenek szétfrusztrálva. Mondd nekik, hogy csak nézzék meg milyen állapotban vannak más emberek a környezetükben.
  5. Csoportos meetingeket, megbeszéléseket mindig kezdd úgy, hogy meséljék el, hogy mi történt velük a hétvégén, merre jártak, vagy milyen volt a nyaralás.
  6. A fentiek nem jelentik azt, hogy ne legyél velük kemény és ne hajtsd őket. Sőt! Egy kemény és következetes főnököt, aki eredményeket ér el mindig jobban tisztelik és szeretik a munkatársak, mint azt, aki hagyja őket lustálkodni.

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes