Most, hogy világszintűre duzzadt a korona vírus elleni fenyegetettség, sehol sem vagyunk biztonságban. Viszont mégis élnünk kell és végeznünk kell a tevékenységeinket. Vannak, akik továbbra is dolgoznak, hogy ellássák a lakosságot a szükséges eszközökkel. Vannak, akik otthonról dolgoznak és vannak, akik sajnos elvesztették a munkahelyüket, vagy kényszer szabadságra lettek küldve.

Ez a vírus nem csak egészségileg ártalmas, de komoly gazdasági és mentális összeomlást tud idézni.

Ami a legfontosabb, hogy ebben a nehéz helyzetben is a cégvezetőknek meg kell tartaniuk a lélekjelenlétüket és jó példát kell mutatniuk a környezetüknek.

Íme néhány dolog, amit meg tudsz tenni, hogy megelőzd a bajtól magadat és a környezetedet:

1.) Gyakran moss alaposan kezet! Ez azt jelenti, hogy az ujj közöket és ujj végeket is érintsd. Ha nincs alkalom kézmosásra, használj kézfertőtlenítőt!

2.) Ne nyúlj az arcodhoz, orrodhoz szemedhez, csak ha előtte jó alaposan kezet mostál.

3.) Ha emberek közé mész, lehetőség szerint tartsd a 2m-es távolságot.

4.) Köhögésnél és tüsszentésnél takard el a szádat a könyökhajlatoddal vagy zsebkendővel. A zsebkendőt dobd ki ezután.

5.) Ha munkatársak közül valaki lázas, vagy egyéb tünetei vannak azonnal küldd haza, illetve követeld meg, hogy betegen senki nem jöhet be dolgozni. Ha a kolléga tünetei azonosak a koronavíruséval és bejött dolgozni, azonnal tájékoztasd erről a megfelelő szerveket.

A jellemző tünetek: láz, száraz köhögés, légszomj.

Előfordulhat: Izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, fáradtság

6.) Naponta többször fertőtleníttesd le azokat a területeket, amelyeket többen is használnak: kilincsek, korlátok, villanykapcsolók, vízcsapok és munkahelytől függő gyakorta használt eszközök.

7.) Ezt a fertőtlenítést végezd, vagy végeztesd el otthon is és erre kérd meg a munkatársaidat is.

8.) Amit meg tudsz tenni otthonról azokat a munkákat otthon végezd el és a munkatársaidnak is javasold.

9.) Ügyelj az egészségedre! Ide tartozik, hogy aludj eleget, fogyassz változatos, tápanyagokban gazdag ételeket, szükség szerint egyél vitamint és mozogj rendszeresen.

10.) Ha mégis betegnek éreznéd magad, akkor azonnal különítsd el magad a többiektől és kérd ki orvosod véleményét telefonon keresztül. Ő szükség esetén a megfelelő helyre fog irányítani.

11.) Hogy még jobban érezd magad ne nézd állandóan a híreket vagy olvasd az újságban, mivel a média gyakorta felnagyítja a valós tényeket és ezzel olyan mértékű rettegést tud szülni, ami valójában indokolatlan. Tartsd be a fentieket és erre biztasd a környezetedben élőket is!

12.) Hogy elüsd a hirtelen felszabadult idődet töltsd el hasznosan:

a.) Tervezd meg, hogy milyen újításokat, szervezetfejlesztést, marketinget fogsz a cégedben alkalmazni, amint a fenyegetettség elvonul a fejünk fölül.

b.) Képződj! Tanulj meg idegen nyelvet online, vagy képződj vezetőképzésből, szervezetfejlesztésből, vagy bármiből, ami a későbbiekben hasznos lehet a számodra.

c.) Legyél többet a gyerekeiddel, vagy unokáiddal. Ha ez a karantén miatt nem lehetséges, akkor beszélj velük naponta telefonon vagy interneten.

d.) Ültess virágokat a kertedbe, balkon ládába vagy a szobádba.

e.) Csináld meg, vagy hívj szerelőt a házban keletkezett javításokra, amiket ezidáig halogattál.

f.) Írd le egy papírra a céljaidat az elkövetkezendő 5-10 évre. Szerepeljen benne az, amit személyként szeretnél elérni, az, amit a házastársaddal szeretnél elérni, az, amit a cégeddel szeretnél elérni és végezetül az, amit szeretnél, hogy megvalósuljon a világban.

13.) Legyél kedves másokkal, mivel mindenki ugyanabban a nehéz helyzetben van! Törődj a környezetedben élőkkel!

Ha a felszabadult idődben szeretnél online vezetőképzésen részt venni nálam, akkor az alábbi témákból választhatsz:

—Hogyan legyél kíváló vezető?

—A szervezés alapjai

—Etika a munkahelyen

—Emberismeret

—Hogyan éld túl a pénzügyi válságot?

—Egy cég működésének titkos pillérei

—HR a munkahelyen

A jelenlegi válságos helyzet miatt az online képzések óradíja 6500Ft helyett most csak 5000Ft.

Sőt, most akciósan a 1,5 órás Személyes tanácsadásom online verziója most 50%-os kedvezménnyel érhető el, azaz csak 22.500Ft.

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes

Tel: 0670 4317736

E-mail: agnes@loksaconsulting.hu