Szeretnél sokáig élni, anélkül, hogy a stressz rámenne az egészségedre?

Szeretnél kevesebbet idegeskedni?

Szeretnél több időt tölteni a szeretteiddel?

Szeretnéd, ha varázsütésre megoldódnának az anyagi gondjaid?

Szeretnéd, ha ne nem lenne gond otthon a házastársaddal, a gyerekeiddel vagy a szomszéddal?

Hát persze!

Most nem leszek finomkodó egyáltalán!

Szóval az eddigi tapasztalataink azt mutatják és a reklámok, média is ezt hirdeti, hogy ahhoz, hogy jól érezd magad, karcsú legyél, ne fájjon a fejed, vagy a hátad, ne legyenek emésztési panaszaid elég, ha beveszel egy “X bogyót”.

Ez persze nem igaz, mert a valódi probléma sosem fog elmúlni egy gyógyszer vagy egy vitamin bevételével, ha a probléma gyökerét nem orvosolod.

Mi a valódi probléma?

És most nem az egészségi állapotokat szeretném vizsgálni, az egy másik téma.

A valódi probléma az, hogy az ember elkényelmesedett! Mindent egy varázsbogyóval, vagy varázspálcával akar megoldani. Ha nem ad azonnali megoldást a problémájára, akkor az nem lesz jó.

Ráadásul már olyan sokan csapták be, próbálták rábeszélni varázsitalokra, amik persze sosem használtak, hogy úgy gondolja majd ő megoldja a problémáját. Senki ne mondja meg neki, hogy mit hogyan csináljon, hiszen mindenkinél jobban tudja és tovább görgeti az óriási követ.

A legnagyobb csapda az egészben hogy mivel a környezetében mindenki görgeti a követ magával, így úgy gondolja, hogy ez a normális, ő is csak teszi a dolgát.

Elárulom, hogy egyáltalán ne kell követ görgetned magaddal, ahhoz, hogy az életben boldogulj. Le tudod magadról dobni!

Mit kell ehhez tenned?

Ehhez azt kell tenned, hogy a megfelelő emberektől kell tanuljál és ez még nem elég. Tenni is kell valamit, hogy változást hozz létre az életedben! Egyáltalán nem elég a “varázsbogyóra” vagy a “varázspálcára” várni, mert nincs ilyen.

Helyette tudás és annak használata van. Az életnek vannak szabályai, törvényei, ha ezeket ismered és a legfőbb, hogy használod is, akkor könnyebb lesz az életed. Nem kell a köveket görgetned magad előtt, elég, ha csak bizonyos dolgokat megteszel.

Viszont ezeket meg kell tenned, különben nem volt értelme a sok tanulásnak. A használatlan tudás haszontalan.

Amikor tanulsz valamit, akkor mindig úgy tanuld, hogy vajon ez hogyan lehetne a te életedre igaz. Figyeld meg, hogy korábban tapasztaltál-e már hasonlót, mint, amit ez a szabály vagy törvény állít. Ha korábban megfigyeltél ehhez hasonlót, akkor jó nyomon vagy. Ezútán azt nézd meg, hogy ezzel a tudással mit tudsz kezdeni, hogyan tudod jobbá tenni magad és mások életét, hogyan használhatod a gyakorlatban. Ha ez is megvan, akkor csináld!

Itt az ideje egy paradigmaváltásnak, azaz gondolkodás mód váltásnak! Az nem megoldás, hogy “homokba dugod a fejed és lesz majd valahogy” vagy “neked ne mondja meg senki, hogy mit csinálj, hiszen mindent tudsz az életről”.

A megoldás az, ha kinyitod a szemed, tanulsz és megfigyelsz!

Ötvenkét éves fejemmel folyamatosan tanulok, mert mindig vannak, olyan területek, amikről keveset tudok, ahhoz, hogy ne legyenek rám hatással. Több milliót költöttem a saját képzésemre és elárulom, hogy, amikor használom ezeket, akkor az már majdnem olyan, mintha varázspálcám lenne.

Segíteni szeretnék neked, de ezt csak akkor tudom megtenni, ha megváltoztatod a hozzáállásodat és végre kiveszed a fejed a homokból, körbenézel a világban és megfigyelsz dolgokat.

Ha a felszabadult idődben szeretnél online vezetőképzésen részt venni nálam, akkor az alábbi témákból választhatsz:

—Hogyan legyél kíváló vezető?

—A szervezés alapjai

—Etika a munkahelyen

—Emberismeret

—Hogyan éld túl a pénzügyi válságot?

—Egy cég működésének titkos pillérei

—HR a munkahelyen

és még van egy, amikor Te választod ki a témát, amiről szeretnél többet megtudni, azaz:

—Általad választott téma

A jelenlegi válságos helyzet miatt a másfél órás személyes online képzések díja 6500Ft helyett most csak 5000Ft.

Tegyél velem egy próbát!

Ha úgy gondolod, hogy semmi hasznosat nem mondtam a 1,5 óra alatt, akkor nem kell fizetned semmit.

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Loksa Ágnes

Tel: 0670 4317736

E-mail: agnes@loksaconsulting.hu