Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

A rendhagyó Húsvét miatt most nem kezdek bele egy beszédbe a család fontosságáról és a szeretetről, ehelyett egy nagyon érdekes megfigyelést hoztam el nektek, ami mégis csak a szeretetről fog szólni valamilyen formában.

Fogadjátok tőlem most ezt az írást!

A igazi címe talán ez lenne:

A tárgyak és a szeretet

Megdöbbentő, de nem csak élőlényeket tudunk szeretni, de élettelen tárgyakat is. Itt valójában nem is szeretetről, inkább kedvelésről van szó. Mennyire kedveled azt a dolgot?

Biztos vagyok benne, hogy láttatok már olyat, hogy valaki állandóan mérges volt a körülötte lévő gépekre és szerszámokra és valahogy sosem működtek neki megfelelően. A telefon valahogy mindig mást csinált, mint amit szeretett volna, a porszívó fejet csak nagy erővel tudta leszedni a csőről, vagy éppen odacsípte az ujját, ahogy csatlakoztatni akarta az alkatrészeket, az autóban az elektromos ablakemelő beragadt, a csomagtartó nem záródott be, vagy rácsukódott a kezére.

Aztán jön egy másik fickó és neki minden tökéletesen működik, mosolyog, fütyörészik közben soha sehol semmi gubanc.

Mi lehet ennek az oka?

Nem szeretnék túl tudományos, vagy misztikus lenni. Mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja. De, valahogy az ember kisugároz bizonyos frekvenciákat, amik különbözőek, egy vidám és egy mogorva embernél mondjuk. A tárgyak erre a frekvenciára reagálnak. Vagyis, ha boldog vagy és szereted a körülötted lévő dolgokat, akkor azok is szeretni fognak téged, azaz jól fognak viselkedni, viszont, ha mogorva vagy és nem szereted magad körül a dolgokat, akkor azok sem fognak téged szeretni és nem fognak jól viselkedni veled. Ezért van az, hogy néha egy-egy ősrégi gép vagy jármű még mindig működik, holott már nem kellene neki. Viszont a gazdája szeretettel, törődéssel veszi körbe és ezt meghálálja.

Nem kell állandóan morgósnak lennünk ahhoz, hogy találkozzunk ezzel a problémával. Ez vonatkozhat egy-egy tárgyra is. Például vegyünk téged, te alapjában véve egy vidám ember vagy, viszont kaptál valakitől egy turmixgépet, ami neked nem tetszik és nem kedveled. Sokáig hányódik a dobozában a sarokban. Aztán egyszer előveszed, hogy na most aztán kihasználod, ha már itt van és bekapcsolod. Valószínű, hogy nem lesz kedves veled és beborítja az egész konyhát gyümölcs és zöldség darabokkal. Ó, hogy mennyire utálod ezt az ördögi masinát!

Azok a tárgyak, amelyeket nem kedvelünk, magunkban rosszat gondolunk róluk és átkozzuk, hogy minek ez, meg miért nem vettük meg a másikat, ezek a tárgyak visszaütnek ránk, ahogy módjukban áll. Persze ez még jobban felháborít minket, és bizonyságot kapunk, hogy jogos, hogy utáljuk. Ezzel viszont csak még jobban rontunk a helyzeten.

Ha valóban azt szeretnénk, hogy kezesbárány legyen az a gép, eszköz, szerkezet, amivel dolgozol, akkor kedveld! Törődj vele! Tisztogasd meg, vigyázz rá és gondolj rá hálával, hogy milyen nagyszerű, hogy segít a mindennapokban. Azok az eszközök, melyeket azért nem szeretsz, mert újak és ismeretlenek a számodra, azokkal még inkább meg fog gyülni a bajod. Ismerd meg őket, simogasd végig a felületüket, tanulmányozd, olvasd el a használati utasítást, vagy nézz meg egy oktató videót a Youtube-on. Ahogy megismered már nem is fogod annyira utálni.

Ha szeretnél hatékonyan dolgozni bosszúságok nélkül, akkor kedveld a  tárgyaidat, eszközeidet és törődj velük! Hidd el, hogy varázslat lesz, ami történni fog!

Még egyszer kívánok kellemes húsvéti ünnepeket!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes

#vállalkozó #vállalkozás #coaching #oktatás #képzés #vezető #cégvezető #cég #tippek #ötletek