Pár hónap alatt olyan helyzetbe került a világ, melyre még nem volt példa korábban. Minden ország próbálja megvédeni a lakosait és szigorú intézkedéseket hozni, melyek nagy mértékben gátolják a mozgásunkat és a termelőképességünket.

Ezért elhatároztam, hogy indítok egy díjmentes sorozatot a válságkezelésére és az újraindításra. Az ötleteimet hétről-hétre fogom elküldeni. Ne feledjétek! Nem csak a levegőbe beszélek, mivel jelenleg egy olyan vállalkozást vezetek, amely kénytelen volt bezárni. Még sem vagyok elkeseredve, mert tudom, hogy mit kell majd tennem.

Ebben segítek, hogy neked is legyen kiút ebből a gödörből. Egy létrát fogok adni, melyen ismét felkapaszkodhatsz a csúcsra. A létra lépcsőfokai jelentik a különböző feladatokat, hogy lépésről-lépésre tudj követni. Egyik lépés után jön a következő és így egyre feljebb haladva végül kikerülsz a gödörből.

A legfontosabb az, az, hogy el kell fogadnod, bármennyire rossz is most a helyzet, ez nem tart örökké. Egyszer csak vége lesz és újra helyreáll a rend. Nem mindegy, hogy ez, hogyan ér téged. Ha magadba roskadva várod, hogy majd lesz valahogy, ez nem vezet semmi jóra, csak a pusztulásra.

A legelső létrafok, amit meg kell tenned, hogy előre nézel. Ez most a legnehezebb, mert senki nem tudja, hogy mi lesz a jövőben, mikor lesz ennek vége, hogy alakul majd a gazdaság. Viszont azt tudnod kell, hogy cél nélkül, jövő nélkül az ember teljesen elveszett. Egy ténfergő, unott bábú, aki csak vegetál. Nincs kedve semmihez! Nincs kedve semmit csinálni!

Ismerős ez az érzés?

Most nagyon sokan megtapasztaltuk ezt. Úgy, hogy sürgősen gyere ki ebből a gödörből és kezdj el tervezni. Gyűjts anyagot, tanulmányozd a lehetőségeket, és vesd bele magad egy új cél kidolgozásába!

Lehet, hogy az eddigi terméked, szolgáltatásod mellé fel kell venned valami olyat, amire kereslet lehet ebben az időszakban.

Mi megy nagyon?

A kiszállítás, a futárcégek, a web áruházak, az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak dűbörögnek. Vagy például online képzéseket indíthatsz, szakmai könyvet írhatsz, árulhatsz.

Az 1.) lehetőséged az, hogy kijössz valami olyan termékkel, szolgáltatással, amire jelenleg is van igény.

2.) lehetőség az, hogy megnézed meddig bírja a céged a tartalék üzemmódban. Csökkentsd le a költségeidet és kezd el tervezni, hogy, amint “lazul a gyeplő”, kevesebb a korlátozás és kezd beindulni a termelés, mit fogsz tenni. Tűzz ki célokat augusztusra, szeptemberre! Hamarosan jövök a célok megvalósításának lépéseivel.

3.) Jelenleg is működtök, csak éppen veszteségesen. Használd a 2.)-es pontot.

Mind a három pont nehéz gazdasági helyzethez állít, mert ugye az új dologhoz befektetés kell, ha pedig  nincs termelés, vagy alig van termelés az pedig csak növeli a tartozások számát vagy emészti fel a tartalékokat, mert vannak olyan költségek, melyeket fizetned kell. Ez a gazdasági nehézség is kezelve lesz valamelyik létra fokon. Nagyon fontos, hogy ezért most csak az első lépcsőre tegyük a figyelmünket! Mindig csak egy létrafokkal birkózzunk meg!

Tehát összefoglalva, ne szunnyadj bele a semmittevésbe és a kilátástalanságba. Olvass, képződj, tanulj! Foglald el magad! És, ami a legfontosabb kezdd el tervezni a jövőt! (Ne törődj azzal, hogy mi lesz, ha nem fogod tudni megvalósítani, akkor majd elhalasztod egy későbbi időpontba.)

A legfontosabb az, hogy legyen jövőd, hiszen az élet nem állt meg csak lelassult. Használd ki a boldog pillanatokat a családoddal és nézz a jövő felé!

Még egy fontos gondolat a célok kitűzésével kapcsolatban. Egy cél akkor fog jól működni, ha valami olyan dologban gondolkozol, ami az embereknek jobbá, szebbé teszi az életét, és nem olyan, ami káros az egészségükre vagy a mentális képességeikre. Lehet, hogy első hangzásra jónak tűnik például embereket csempészni, lányokat futtatni, drogot árulni, vagy játéktermet üzemeltetni, vagy egyszerűen csak csalónak lenni és másoktól elszedni a pénzt hazugságokkal, mert látszólagosan úgy néz ki, hogy az ilyen embereket felveti a pénz, viszont az életük annál siralmasabb. Állandó félelemben és bűntudatban élnek, ami rámegy az egészségükre. Emberi roncsok lesznek, hanem a börtönben végzik halálukig.

Csak azok a vállalkozások, ötletek élnek túl hosszú távon, amelyek másokat támogatnak valamiben és értéket adnak az embereknek.

Sok sikert az ötleteléshez!

Sok sikert!

A jövő héten érkezem a következő feladattal!

Ha szeretnél online konzultációt kérni, akkor várlak szeretettel! Most az óradíjam 5.000Ft kedvezményesen a korábbi 30.000Ft helyett, mert valóban fontos vagy és szeretnék segíteni!

Itt találod meg a korábbi Személyes Tanácsadás leírását és itt tudsz rá jelentkezni.

Ne aggódj a drágább ár miatt, jelenleg az 5000Ft/óra kedvezményes díj van érvényben!

Jelentkezés a Személyes Tanácsadásra!>>

És, ha szeretnél felemelő és hasznos könyvet olvasni, akkor vásárold meg a Csopaki-történetek című könyvemet most nagyon kedvező áron: 2.390Ft-ért!

Itt tudod megrendelni!>>

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes