Valószínű, hogy mostanra már elég sok tartozást halmoztunk föl magunk mögött amik folyamatosan ott lógnak a fejünk felett. Biztos vagyok benne, hogy vagyunk néhányan, akik már több felszólító levelet kaptak a beszállítóktól vagy a szolgáltatoktól.
A múltkori rész után már mindenkinek van egy nagyszerű ötlete, amit szeretne megvalósítani.

Hogyan tovább?
A legfontosabb az, hogy csak akkor lesz pénzünk, ha termelünk. Ha sürgősen elkezdünk valamit csinálni. Ehhez adott segítséget az első rész. Mostanra már mindenki tudja, hogy mit akar csinálni. Vágjunk bele!

Hogyan tudod ezt megvalósítani pénz nélkül? Pénz nélkül természetesen sehogy, de mégis valamit tenni kell.
Hogyan fogj hozzá? Erről lesz szó a mai részben.

1.) Csökkentsd le a költségeidet a minimálisra, annyira, ami mindenképpen szükséges a termelés megvalósításához. Ehhez lehet, hogy el kell bocsájtanod embereket, vagy a saját kezedbe kell venned a marketinget és így tovább. Javaslom, hogy a megmaradt munkatársaknak a bevétel alapján határozd meg a fizetését. Hiszen csak a “Van”-ból tudsz fizetni. Ezzel ösztönzöd is őket, mivel, ha nagyobb az árbevétel, akkor többet kaphatnak. Ez mindenkire vonatkozik, mivel az egész cég együttesen egy csapatként éri el az eredményeket.

2.) Növeld az árbevételed! Az árbevétel növelő dolgok, a marketing, az értékesítés és maga a termelés minősége. A jó munka jó hírt kelt! Ezért ezekre a területekre muszáj félretenned. Tudom, hogy nincs pénzed, de ha nem foglalkozol a marketinggel és értékesítéssel, akkor nem is lesz. Ez alap szabály!

3.) A legfontosabb, amit meg kell értened, — ha bezártál egy rövid időre, ha nem)— mindenképpen olyan, mintha most kezdenéd. Ezért a legfontosabb, hogy minden lehetséges fórumon, kommunikációs csatornán meg kell jelenned, hogy te működsz és, hogy mit csinálsz. Ugyanis nem tudják! Káosz van a fejekben és bizonytalanság. Tudasd velük, hogy TE működsz és RÁD számíthatnak. Ha van adatbázisod az nagyon jó. Tájékoztasd levélben, e-mailen az ügyfeleidet. Jelenj meg a közösségi médiákon. Nem kell rögtön hirdetésben, csak jelenj meg, hogy bekerülj a tudatukba.

4.) Ha már kommunikációba kerültél velük, figyeld meg a reakcióikat, mi az amire most figyelnek, mi érdekli őket. Nagyot változott a világ és ami korábban működött marketing fogásként az most lehet, hogy csődőt mond. Az embereknek megváltozott az életminősége és a gondolkodása. ismerd meg ezt az új nézőpontot. Így sokkal könnyebb lesz velük szót érteni, reklámozni a termékedet, szolgáltatásodat.

5.) Hívd fel a beszállítóidat, és általában azokat, akiknek tartozol. Ha eltűnsz és nem veszed fel a telefont, az azt mutatja, hogy menekülsz és ettől még inkább begőzölnek és követelőzni fognak. Ezért a legjobb, ha nem várod meg míg hívnak, hanem te mész elébe. Mond el őszintén, hogy nagy bajban vagy, de mindent megteszel, hogy kigyere belőle. Nem akarsz elmenekülni. Most indítod újra a vállalkozásod és hamarosan ki fogod tudni fizetni a tartozást. Kérsz még némi türelmi időt. Ha van még tartalékod, akkor azt is megteheted, hogy mindenkinek utalsz valamennyit, hogy lássák a jó szándékodat.

6.) Különítsd el fejben a tartozásaidat és a tervet, amit meg szeretnél valósítani. Ugyanis, ha egyfolytában arra gondolsz, hogy mennyi tartozást halmoztál fel és, hogyan fogod visszafizetni, ha folyton ezen agyalsz és aggódsz, akkor nem tudsz összpontosítani a valódi munkádra. Arra, hogy kitalálj és beindíts egy vállalkozást, ami jót ad az embereknek és pénzt termel. Pont a pénztermelő képességedet csökkenti le a túlzott aggódalom. Vésd az eszedbe, hogy nincs olyan, hogy nagyon rossz, mindig lehet valamit tenni, amivel javítani lehet a helyzeten. Úgy, hogy csak végezd el ezeket a pontokat és meglásd megjelenik a fény az alagút végén!

Sikerült egy újabb létrafokon feljebb másznunk!

Kezdj el termelni, hogy legyen bevételed! A következő részben megnézzük, hogy miként tudod visszafizetni a tartozásokat és kijönni a pénzügyi válságból!

Ha tetszett vásárold meg a könyvemet, mely a hasznos tanácsok mellett még lebilincselő történeteket is tartalmaz. Most akciós áron a tiéd lehet: 2390Ft-ért!

Itt tudod megrendelni!>>

Ha szeretnél online konzultációt kérni, akkor várlak szeretettel! Most az óradíjam 5.000Ft kedvezményesen a korábbi 30.000Ft helyett, mert valóban fontos vagy és szeretnék segíteni!
Itt találod meg a korábbi Személyes Tanácsadás leírását és itt tudsz rá jelentkezni.

Ne aggódj a drágább ár miatt, jelenleg az 5000Ft/óra kedvezményes díj van érvényben!

Jelentkezés a Személyes Tanácsadásra!>>

Ha hasznosnak találtad itt tudsz feliratkozni a hírlevelemre, hogy le ne maradj a további részekről! Ráadásul egy ingyen E-book-ot is kapsz, a “Hatékony vezetők, hatékony munkatársak címmel”.
Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes