A korábbi pontokat összefoglalva íme, amit megtehetsz ebben a krízisben:

1.) Maradj egészséges!

Egyél tápanyagokban gazdag ételeket: húsok, belsőségek, máj, halak, tengeri herkentyűk, tojás, zöldségek, citrusok, bogyós gyümölcsök, rizs stb. Kerüld az édes, cukros üdítőket, süteményeket és a lisztes pékárukat és a tejet.

Mozogj sokat!

Tartsd be az előírt higiéniai követelményeket!

2.) Tervezd meg a jövődet!

Ehhez tanulj, olvass, hogy mielőbb átlásd a fennálló helyzetet és jó döntéseket tudj hozni. Lásd meg a lehetőségeket minden rosszban. Légy rugalmas! Ha ragaszkodsz ahhoz, ami régen működött, nem fogsz előbbre jutni. Rövid idő alatt megváltozott a világ. Kapd fel az új fonalat és haladj azon tovább. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy tanulj, képződj. Nézz szét az interneten. Minden ott van. Ahhoz is valamilyen fokú tudás szükséges, hogy ki tudd hámozni a sok szemét közül az értékes adatokat. Ne vegyél azonnal készpénznek mindent, vizsgáld meg, kérd ki valódi szakemberek véleményét az ügyben.

3.) Készíts Üzleti tervet a cégedre!

Ehhez az kell, hogy minden kiadásodról vezess táblázatot és tudd, hogy mire mennyi megy el pontosan. Nézd meg három féle verzióban: normál, legjobb és legrosszabb változat. Készülj fel a legrosszabb változatra és tegyél meg mindent, hogy a legjobb sikerüljön.

4.) Szigorú Pénzügyi tervezést működtess!

Szabdald le a költségeket, takarékoskodj. Tervezd meg a tartozások visszafizetését. A takarékoskodásnál ügyelj arra, hogy a marketing, promóció, értékesítés és a szolgáltatás/termék előállításában nem takarékoskodhatsz. Használd a dátum vonal szerinti kifizetést, és tarts jó kapcsolatot a hitelezőiddel, amennyire lehetséges. Tégy nagyobb hangsúlyt a saját pénzbehajtásodra.

5.) Higgy magadban!

Talán ez a legnehezebb, de a legfontosabb. Ha nem hiszel abban, hogy jóra tudod fordítani a dolgokat, akkor a munkatársaid sem fognak hinni és elkedvetlenednek, motiválatlanok lesznek. Higgy a képességeidben és abban, hogy igen is képes vagy jobbá tenni a dolgokat. Ehhez viszont valóban tenned kell a fentieket. Elhiszem, hogy sokkal könnyebb lenne feladni és száműzetésbe vonulni, ahogy sok nagy ember is megtette, miután elbukott. Ez nem megoldás senkinek! Talpon kell maradni és küzdeni kell tovább! Ha úgy érzed, hogy minden ellened van és nincs kiút, még akkor lehet valamit tenni, hogy javuljon a helyzet.

Ha kétségeid vannak, akkor a legjobb, amit megtehetsz, hogy előveszel egy darab papírt és elkezded leírni, hogy mik azok az eredmények, amiket az életben eddig elértél, mik azok a jó dolgok, amiket megvalósítottál. Miután kész vagy. Olvasd fel hangosan magadnak, gratulálj és ütögesd meg a válladat! “Ez igen! Szép munka volt! Büszke vagyok magamra!”

(Figyelmeztetés! Soha ne másokhoz mérd magad! Mindig saját magadhoz. Honnan jöttél és hová jutottál. )

Ha ettől nem lettél jobban, akkor kérd segítségemet!

Most az óradíjam 5.000Ft kedvezményesen a korábbi 30.000Ft helyett, mert valóban fontos vagy és szeretnék segíteni!

Itt találod meg a korábbi Személyes Tanácsadás leírását és itt tudsz rá jelentkezni.

Ne aggódj a drágább ár miatt, jelenleg az 5000Ft/óra kedvezményes díj van érvényben!

Jelentkezés a Személyes Tanácsadásra!>>

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes