Remélem, hogy túl éltétek a vírus okozta károkat és most már beszélhetünk egy kicsit másról is.

Nem is gondolnád, de ez a téma, amit most hoztam neked, nagyon sok mindenre megoldást tud adni az életedben.

Szóval, biztos vagyok benne, hogy sokszor futottál bele abba a problémába, hogy elmondtad az embereknek, hogy mit csináljanak, és nem azt csinálták. Ez annyira felbosszantott, hogy eljutottál oda, hogy inkább halálra dolgozod magad, mint, hogy újra el kelljen mondanod, amit aztán, amúgy sem úgy csinálnak.

Miért van ez így?

Az emberek gyakori problémája, hogy nem szeretik, hogy megmondják nekik, hogy mit csináljanak. Ki nem állhatják, ha utasítgatják őket. Nem azért, mert rossz emberek, hanem, mert szeretnék azt gondolni, hogy ők irányítják az életüket és másnak nincs beleszólása. Ráadásul szinte mindannyiunknak van olyan emléke a múltból, amikor olyan dologba vittek bele mások, amit nem szeretett volna és rossz sült ki belőle, vagy, olyan rendezetlen, logikátlan utasításokat kapott, ami tönkretette azt a képességét, hogy mások irányítása jó dolog lehet. Egy ember minél jobban retteg attól, hogy valaki irányítani fogja, annál inkább ellenáll és ő maga sem lesz képes irányítani az életét.

Amikor középvezetőket választasz, akkor nézd meg, hogy mennyire képes pontosan végrehajtani az utasításaidat. Ha mindent rendben találsz, akkor megnyugodhatsz, hogy jó vezető lesz.

Hogyan lehet ezen javítani?

Pontos, határozott utasításokat kell adnod, lehetőleg írásban, mert az megmarad. Ha elolvasta, megértette és elfogadta, és mégsem csinálja azt, akkor meg lehet kérdezni tőle, hogy “mi volt a gondja?”, “mit nem értett meg a feladatból?”

A legtöbb esetben ki fog derülni, hogy valami egyszerű dolgot értett félre, csak nem merte bevallani, nehogy ostobának tűnjön.

Segíts az embereidnek nagyobb megértést adni a feladataikról, hogy jobb munkaerővé válhassanak. Tanítsd meg nekik, hogy az irányítás lehet jó dolog!

Nagyon fontos, hogy vezetőként neked is kontrollálhatóvá kell vállnod. Engedned kell, hogy az alkalmazottaid ötleteket, javaslatokat mondjanak és, amit jónak ítélsz azt fogadd el. Érezzék, hogy van beleszólásuk a cég működésébe. Így lehettek egy csapat.

Vezetőként képesnek kell lenned elengedni bizonyos területeket: Nem kell megszállottan irányítanod mindent.

Egy embernek két féle képpen lehetnek nehézségei az életben:

Az egyik, ha nem hajlandó el fogadni semmilyen kontrollt másoktól, a másik, ha megszállottan mindenkit kontrollálni akar.

Ez utóbbira elmesélek egy tanulságos történetet, ami egy barátommal esett meg fiatalabb középvezető korában:

“Ez a fiatal vezető nagyon jó vezető volt fiatal kora ellenére. Határozott, pontos utasításait képes volt kívétel nélkül végrehajtatni.

Egy nap mikor éppen hazatért a munkából egy barátja jött hozzá vendégségbe. A barátom még le sem tette a táskáját és máris osztotta az utasításokat a feleségének és a gyerekeinek. A barát állt egy darabig az ajtóban, majd így szólt:

—Visszajövök később, ha már hazaértél!

A barátom elszégyellte magát és rájött, hogy megszállottan irányít otthon is, pedig már nem a munkahelyén van. Nevetve így szólt:

—Pár perc és máris itthon vagyok! —azzal lenyugodott és félretette “igazgató” titulusát.

A barátját lelkesen üdvözölte.”

Visszatérve a korábbi gondolatmenetre, hogy valaki nem képes elfogadni az irányítást, ez az ember örökké elégedetlen lesz, mert mindig szörnyű dolgok fognak vele történni. Ugyanis minél jobban megpróbál kibújni ez alól, annál inkább kontrollálni fogják. A legjobb példa erre a bűnöző, megpróbál kitérni a törvények, szabályok elől és végül egy cellában köt ki, ahol minden lépését kontrollálják.

Fogadd el, hogy van jó kontroll! Irányítsd az embereket és hagyd, hogy téged is irányítsanak! “Nem kell, hogy mindig a te kezedben legyen a TV távirányító! Engedd ár másoknak is!” 🙂

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes