Mára egy kis ajándékot hoztam nektek. Szeretném, ha megtalálnátok a boldogságotokat és ehhez egy kis útmutatással érkeztem.

Az ember gyakorta keresi a boldogságot, és gyakran a nagy kutatásban nem veszi észre, hogy végig az orra előtt volt.

Mi boldogít?

A Pénz? A pénz egy eszköz, ahhoz, hogy megvalósíts valamit, de nem a boldogság. Rengeteg gazdag ember van, aki boldogtalan.

A Siker? A siker jó dolog, mert örömünket leljük benne. De ettől még lehetünk nagyon magányosak és boldogtalanok.

A család? A család sok boldogságot adhat, de akkor miért van ennyi válás?

Egy jó munkahely? Egy jó munkahely biztos, hogy kitölti az életet, de én láttam sikeres embereket, akik az estéiket egyedül, magányosan töltötték.

A boldogságból az látszik, hogy mindig valami olyanra vágyunk, ami éppen nem elérhető. A házas ember magányra, a magányos társra, a szegény gazdagságra, a gazdag barátokra, a sikeres szeretetre, a sikertelen sikerre.

Hogyan kerekedjünk ezen felül?

Ehhez hoztam segítséget egy varázs formulát. Ha törekszel-e szerint élni, akkor biztosan sokkal boldogabb leszel.

Íme:

  1. Képesség, hogy könnyedén átéld a pillanatot!

Ez mit jelent?

Bevallom őszintén, hogy amikor legelőször találkoztam ezzel a formulával  sokáig nem értettem, hogy mit is akart ez jelenteni. Aztán az évek megmutatták!

Azt jelenti, hogy bármi jöhet, legyen az rossz vagy jó dolog képes vagy könnyedén átélni azt a pillanatot. Ez nem is olyan könnyű, mint ahogy leírva tűnik.

Először vegyük a jó pillanatokat. Úgy tűnhet, hogy azt könnyebben át tudjuk élni. Sajnos ez sem mindenkinek sikerül.

Találkoztál már olyan emberrel, aki éppen egy boldog pillanatban volt otthon, a családja körében és azon kesergett, hogy a tavaly milyen nehéz helyzetben volt a cége, és a most is nagyon rosszul mennek a dolgai és éppen elszalasztotta, ahogy a fia két lábra állt és elindult.

A titok az, hogy csináld azt, amit csinálsz. Tehát, ha a családoddal vagy, akkor legyél a családoddal, amikor a cégben vagy, akkor legyél a cégben, amikor a barátaiddal vagy, akkor legyél a barátaiddal. Legyél ott és csináld azt, ahol vagy és amit éppen csinálsz szívvel-lélekkel.

Ezek voltak a jó dolgok! Most nézzük mi van akkor, ha az a pillanat, amit át kell élned kellemetlen, egy nehézség, egy fájdalom, egy veszteség. Hajlamosak vagyunk ezektől a pillanatoktól elhatárolódni, halogatni, nem venni róla tudomást, kerülni, vagy éppen ellenállni neki.

Egyik sem jó megoldás, mert aggódalomhoz, rossz érzésekhez, frusztrációhoz vezetnek.

Mi hát a helyes?

Ami az első pontban szerepel. Képesség, hogy könnyedén átéld a pillanatot. Engedd magadon keresztül, hagyd, hogy megtörténjen. Persze kellemetlen, de az életben vannak jó és rossz pillanatok is. Mindkettőt át kell élnünk és mennünk tovább az utunkon.

Vannak akik hajlamosak arra, hogy amikor keresztül mennek rajta, beleragadnak és nem jönnek ki belőle. Biztos, hogy láttál olyan személyeket, akikkel történt valami évekkel ezelőtt és még mindig azon keseregnek. Ez nem azt jelenti, hogy ne gyászoljuk meg az elveszett szeretteinket, vagy ne essünk kétségbe, amikor elveszítjük az állásunkat, hanem pont azt, hogy igen ez megtörtént, de álljunk fel és menjünk tovább.

A hosszan tartó, felesleges kesergés nem támaszt fel senkit és nem segít az állás keresésben sem. Legyünk erősek, vonjuk le a következtetéseket, hogy mit hibáztunk, mit csinálhatnánk még jobban és menjünk tovább!

AZ ÉLET NEM ÁLL MEG. Mi meg tudunk állni, de az élet könyörtelenül vonszol magával és csak boldogtalanok leszünk.

Összefoglalva az első pontot: Éljünk! Éljük át a pillanatokat a jelenben. Ne keseregjünk azon, ami már elmúlt, hanem engedjük el és tegyünk meg mindent, hogy hogyan lehetnénk mi még jobbak.

Elérkeztünk a 2. ponthoz, ami talán még nehezebben kivitelezhető. Íme:

2. Csak olyan dolgokat tegyél másokkal, amit ők könnyedén át tudnak élni!

Hűha! Ez mit is akar jelenteni?

Biztos találkoztál már olyan személlyel, aki folyamatosan hibáztatta a környezetét. Vele senki nem bánik jól, mindenki becsapja, ő csak egy korrekt emberre vágyik, akire számíthat.

Nem érti, hogy miért viselkednek így vele, pedig ő mindegyikükkel nagyon korrekt volt. Nem érti, hogy miért csapják be folyton, miért hitegetik, miért nem mondják el kerek-perec, hogy mi van.

A további beszélgetésünk kiderítette, hogy vannak más személyek a környezetében, akikkel ő pont így bánt, amit nagyon elítélt mások viselkedésében. Rákérdeztem, hogy velük miért nem viselkedik korrektül. Abszolút hárította a kérdést és csak azt hajtogatta, hogy ez nem érdekes, csak az számít, hogy a másik mit tett vele.

Ez az egyik legönzőbb és legboldogtalanabb hozzáállás. Ha azt szeretnéd, hogy mások szeressenek, korrektek legyenek veled, barátságosak, őszinték legyenek, akkor a legjobb, ha máris magadban kezded a változást és te is így viselkedsz. Tehát, viselkedj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled is bánjanak és tegyél velük olyan dolgokat, amiket könnyedén át tudnak élni. Tehát lehetőleg ne legyen benne fájdalom, veszteség, düh, csalódottság, és elnyomás, csak is olyan dolgok, amiket te is könnyebben át tudsz élni.

Már hallom is, hogy néhányotok megkritizál, hogy én mindig jól viselkedem másokkal, mégis mindig rosszat kapok. Ilyenkor érdemes elgondolkoznod, hogy biztos vagy benne?

Az, hogy nem mondod el, hogy valami bánt, hogy valami nem tetszik az egyáltalán nem az, hogy jól bánsz másokkal, hiszen kirekeszted őket az életedből. Nem csak a jó dolgokat kell megbeszélni, hanem a rosszakat is. Itt a lényeg azon van, hogy miként tálalod. Leordítod a fejét, hibáztatod, vagy lekicsinyled? Ezek közül egyik sem jó megoldás. Sokkal többet érsz el, ha szeretettel, barátsággal, őszintén közelítesz a másikhoz. Hidd el, hogy meg fog hallgatni és megpróbál kedvedre tenni.

Van még egy nagyon fontos kritika, amit kapni szoktam, mégpedig az, hogy én olyan sok emberrel tettem jót és mindig kihasználtak.

Ez viszont már a te problémád! Miért hagytad! Az emberek 80% rendes, dolgos, viszont van 20%, akik becsapnak, hazudnak. Meg kell tudnod különböztetni őket egymástól.

Ha senkivel sem leszel kedves, akkor megfosztod magad a boldogságtól és elitéled az emberek 80%-át, azért mert a 20% gonosz volt veled. Így a gonoszok nyernek! Ne hagyd magad! Inkább képződj! Ebben tudok neked segíteni, kérd személyre szabott tanácsadásomat!

Ha tetszett ez az írás, kövess a Facebookon is!

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes