Ez egy elég kényes téma, úgy hogy, aki érzékeny rá, ne olvassa el.

Volt már úgy, hogy számítottál egy munkatársra és hirtelen lebetegedett?

Gyorsan kellett pótolnod valahogy, vagy neked kellett beugranod helyette. Nagyon bosszantó tud lenni, de hát bárkivel megeshet.

Mi a helyzet azokkal a munkatársakkal, akik gyakran betegek? Valójában nem igazán lehet rájuk számítani.

Amikor a legnagyobb a munka, akkor esnek ki. Mikor visszajönnek nagy elánnal dolgoznak, minden szép és jó, aztán, mikor már terveznél vele, megint lebetegszik.

Mit kezdjünk velük? Váljunk meg tőlük, csak azért mert betegek?

Ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást ismernünk kell a betegségek okait. Ma már bizonyított, hogy a betegségek 80-90%-a pszichoszomatikus.

Pszichoszomatikus jelentése:

Psziché: lélek, elme, szellem

szomatika: test

Azaz a lélek vagy elme megbetegíti a testet.

Ez azt jelenti, hogy a betegségek többségének hátterében lelki eredetű problémák állnak. Valójában az ok, amiért egy személy gyakran megbetegszik két dolog lehet, illetve ezek kombinációja:

  1. Az életük valamelyik területéért nem vállalnak felelősséget.
  2. Egy olyan személlyel állnak közeli kapcsolatban, aki leértékeli őket, kisebbíti az eredményeiket, azaz elnyomja őket.

Sajnos az olyan személyek, akik gyakran betegek, vagy balesetek érik őket egyben veszély források is a cégedben, mivel nem tudod, hogy éppen mikor történik velük valami. Az ilyen emberek bajt hoznak a cégre. Amikor a legnagyobb szükség volna rájuk, akkor betegszenek meg. Balesetek érik őket a munkahelyükön, összetörik a vállalati autót, elrontanak valamilyen komoly számítást, hónapokig kezelik őket kórházban és még sorolhatnám.

De, természetesen mindenre van megoldás és rajtuk is lehet segíteni!

Mit csinálj, amikor beteges a munkatársad?

  1. Meg kell vele vizsgáltatni az élete különböző területeit: saját maga, munkahelye, családja, egyéb csoportok, hogy melyik terület az, amiért nem vállal felelősséget és esetleg rossz dolgokat tesz.

Felelősség azt jelenti, hogy a személy elfogadja azt, hogy ő dönt és tesz dolgokat. A terület feletti felelősségbe beletartozik más személyek illetve tárgyak feletti felelősség is. Például egy cégvezető felelősséget vállal a beosztottak munkájáért. Ha valami hiba csúszik be, akkor neki kell megoldania, hogy az ügyfél elégedett legyen. A teljes felelősség nem azt jelenti, hogy hibásak vagyunk, hanem annak az elismerése, hogy okozók vagyunk.

Ha ez meg van, akkor segíteni kell neki abban, hogy helyrehozza azt a területet és képes legyen érte felelősséget vállalni.

Ha mindent rendben találunk nála és még mindig nem lett jobban, akkor érdemes a 2.kategóriára gyanakodni és kiszedni belőle, hogy van-e olyan személy, aki nyíltan vagy burkoltan ellenséges vele.

2.  Ha, igen, akkor segíteni kell neki abban, hogy hogyan tudna ezzel az illetővel jobb viszonyt kialakítani. A cél, hogy elérjük, hogy némiképp felülkerekedjen az elnyomáson.

Erre van egy egyszerű kommunikációs megoldás!

Ha érdekel kérd személyes tanácsomat ezzel kapcsolatban!>>

Ha nem tudsz vele érdemben beszélni, illetve nem hajlandó sem az 1-es sem a 2-es pontban együttműködni, akkor érdemes tőle megválni, mert csak bajt fog okozni a cégedben.

Ha tetszett kövess a Facebook-on is!>>

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes