Sok vállalkozónak gondot okoz, hogy miként jelölje az eredményes és a kevésbé eredményes munkatársait. És ami még további nehézséget okoz, hogy ezt hogyan közölje úgy velük, hogy az ösztönzően hasson, ne pedig leértékelően.

Íme egy javaslat, amit eredetileg a LEGO talált ki és több más sikeres üzleti vállalkozás vett át.

Korábbi leveleimben már tárgyaltuk, hogy miként vizsgáljuk a munkatársak eredményeit és milyen jutalmazási rendszert vezessünk be.

Most megnézzük, hogy milyen javulási rendszert használhatsz.

A közlekedési lámpák alapján a megkülönböztető színek a következők:

zöld, sárga, piros, és van még a szürke vagy fekete, amit gondolsz. Természetesen a színeket kedved szerint változtathatod, csak rendeld melléjük a jelentésüket.

Az eredmények megadják, hogy egy adott munkatárs az adott hónapban milyen színben teljesített:

Zöld: Nagyszerű teljesítmény!

Sárga: Jó, de lehetne jobb is.

Piros: Egyértelmű, hogy sokat kellene javítania.

Szürke/fekete: Nem dolgozik.

A színeket a munkatársak is látnák és hó végén meg tudnád dicsérni azokat, akik zöldbe teljesítettek. A többieket ne említsd. Velük egyenként beszélgess el.

Mit kell róluk tudni:

Zöld: Nagyon ügyes, hatékony alkalmazott.

Sárga: Nagyon jól csinálja a feladatait, ámde szüksége van még bátorításra és motiválásra.

Piros: Igyekszik, ámde szüksége van még tanulásra, gyakorlatra.

Szürke/fekete: Nem végzi a feladatait és nem is akarja.

Ez alapján segíts nekik, hogy minél előbb zöldek lehessenek. Aki szürke/vagy fekete, neki is adj esélyt, hogy bizonyítson. Ha továbbra sem mozdul erről a pozícióról, akkor érdemes megválni tőle.

Hogyan csináld?

Sárga: “Nagyon szuper, amit csinálsz, már csak egy kicsi kell, hogy elérd a zöldet. Szerinted mit kellene még jobban csinálnod?” Amit mond erősítsd meg és segíts neki alkalmazni.

Piros: “Látom, hogy igyekszel. Sok energiát teszel bele, viszont az eredmények nem ezt mutatják. Szerinted min kellene változtatnod?” Mi az, ami problémát okoz?” Beszéljétek át a problémáit és adj neki információkat amik segítik a megoldásban.

Szürke/fekete: “Bárhogy nézem nem jók az eredményeid. Nem tükrözik a képességeidet. Ennél te sokkal több vagy! Mi a gond? Mi nem megy?” Beszéljétek át a problémákat és adj neki segítséget. Határozzatok meg közösen egy időpontot, amikorra el kell érnie egy pozitív változást. Ha nem sikerül, akkor érdemes megválni tőle.

Használd az eredmények kiértékelését motivációs erőként!

Ha szeretnél többet megtudni erről a rendszerről, akkor kérd díjmentes tanácsadásomat!

Ha ember hiánnyal küszködsz, akkor ide kattints>>

Őszinte törődéssel,

Loksa Ágnes